Make your own free website on Tripod.com

Pieni kiitos rikkailta...

Me olemme sinulle rehellisiä: sinä et koskaan tule saamaan lottovoittoa. Sen sijaan tulet todennäköisesti työskentelemään perse ruvella loppuelämäsi ajan, ja vielä kaiken lisäksi surkeassa ammatissa. Ja kaikki se vain sen vuoksi, että satuit syntymään väärään luokkaan. Se on tosiasia: sinä olet yksi palkkaorjista. Olemme hyvin pahoillamme!

Sen takia sinulla ei ole tarpeeksi koulutusta, tapoja, yhteyksiä, hyvää makua etkä sinä ole tarpeeksi itsevarma tullaksesi koskaan yhdeksi meistä. Tarkasti ottaen: tarvittaisiin luultavasti puhelinluettelon paksuinen kirja kertomaan kaikki ne epäreilut edut, jotka meillä on sinuun verrattuna. Ja siksi olemme melko varmoja, että sinä vieläkin uskot satuihimme oikeudesta ja kaikkien tasa-arvoisista mahdollisuuksista.

Tottakai meidän järjestelmämme kaltaisessa hierarkiassa on huipulla aina ahdasta. Tosiasia on että me olemme jo täällä - ja pidämme asemastamme niin paljon, että haluamme myös pysyä täällä. Mutta ainahan löytyy ihmisiä, jotka ovat alempana hierarkiassa kuin sinä. Sinähän voit katsoa niitä karsaasti, leikkiä välillä laupeaa ja - aina silloin tällöin - potkaista mojovasti niiltä hampaat kurkkuun. Jopa astianpesijäkin löytää kerjäläisen, joka on hänen alapuolellaan hierarkiassa, ja voi pilkata ja sylkeä tätä. Joten ole kiitollinen, että aina löytyy siirtolaisia, pakolaisia, prostituoituja ja kodittomia.

Muista aina: jos kaikilla menisi yhtä hyvin taloudellisesti ja olisi samat etuoikeudet kuin meillä, kukaan ei tekisi likaisia, tylsiä ja huonopalkkaisia hommia. Eikä olisi ketään joka taistelisi meidän sodissamme eikä sokeana tottelisi totalitaristisissa yhtiöissä käskyjämme. Eikä varmastikaan olisi ketään, joka marssisisi nöyränä kuolemaan ilman että koskaan eli täyttä, luovaa elämää. Sen takia pyydämme sinulta: jatketaan samaan malliin!

Todennäköisesti sinulla ei ole samanlaista ahneutta, pohjatonta himoa rahaa kohtaan eikä samanlaista mainetta kuin meillä. Ja vaikka sinä vilpittömästi haluaisitkin muutosta elämääsi, pelkäät sitä niin paljon, että mieluummin pysyttelet kaltaistesi kanssa ja täriset omassa helvetissäsi. Elelet elämäsi mekaanisesti ja näyttelet roolisi. Koko ajan pelkäät mitä muut ajattelisivat, jos oikeasti yrittäisit muuttaa tätä jäyhää järjestelmää.

Tottakai me harjoitamme hajoita ja hallitse -politiikkaa kun meistä siltä tuntuu: hyvinpalkatut työläiset vastaan huonosti palkatut; ammattiliiton väki vastaan liittoon kuulumattomat; miehet vastaan naiset; suomalaiset työläiset vastaan italialaiset vastaan puolalaiset vastaan turkkilaiset vastaan kurdit vastaan vietnamilaiset... Koko ajan me pienennämme palkkoja ja perustelemme sen teeseillä kuten me pidämme Porholan talouden hyvässä kunnossa tai ulkomaalainen kilpailu tai kysynnän ja tarjonnnan laki tai sisäinen turvallisuus tai suunnaton velkamäärä. Hyvillä mielin poljemme sinut katuojaan heti, jos alat ryppyilemään ja vaarannat voittomme. Antaaksemme sinulle pienen hengähdystauon jokapäiväisestä talouden talutusnuorasta ja tylsyydestä, voit ottaa osaa mukavaan rasti-ruutuun -visaan, jolle yleisen tyytyväisyyden nimessä olemme antaneet nimeksi vaalit. Olemme niin iloisia siitä, että sinulla ei ole harmainta aavistustakaan mitä oikeasti tapahtuu - sen sijaan syytät ulkomaalaisia, harmaan työn tekijöitä, juutalaisia, sosiaalipummeja, sairaslomalla lintsaavia teeskentelijöitä, puissa keikkuvia ympäristönsuojelijoita ja monia, monia muita.

Meitä myös huvittaa, miten niin moni teistä vielä saarnaa työn eetosta vaikka suurin osa taloutemme työpaikoista tuottaa vain saastetta, tuhoaa sekä fyysisen että henkisen terveytesi ja hiljalleen valuttaa sinusta elämän ( joka totta puhuen on sinun ainokaisesi ). On selvää, että me emme tiedä paljoakaan työstä. Mutta olemme iloisia että SINÄ tiedät.

Tottakai sinun elämäsi voisi olla toisenlainen. Yhteiskunta voitaisiin organisoida järkevällä tavalla tyydyttämään ihmisten todellisia tarpeita. Sinä ja sinun kaltaisesi voisivat nousta ja taistella yhdessä vapautuaksenne meidän hallinnastamme. Mutta sitähän sinä et tajua! Itse asiassa et edes osaa kuvitella, että toisenlainen elämä olisi mahdollista. Ja tämä on ehkä sekä suurin että tärkein järjestelmämme saavutus: se varastaa sinun unelmasi, sinun luovuutesi ja sinun kykysi toimia ja ajatella itsenäisesti.

Siksi haluamme kiittää sinua sydämettömän sydämemme pohjasta. Sinun aito uhrauksesi mahdollistaa meidän korruptoituneen ylellisyytemme; sinun työsi ylläpitää meidän järjestelmäämme. Monet, monet kiitokset siitä, että sinä tiedät paikkasi - etkä edes tiedosta sitä.

tv. Porholan porhot