Make your own free website on Tripod.com

Porvarin suusta


Kaikkea se porvari suustaan päästää...

Sivistyneistö kulkee edellä. Sivistystä on myös hyvä käytös, sanoo eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen.

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen katsoo, että korkeasti koulutetuilla on tässäkin ajassa laaja yhteiskunnallinen vastuu ja myös edellytykset vastuun kantamiseen. Hän pitää korkeasti koulutettuja - lukeneistoa - maan henkisenä selkärankana.

Uosukainen huomauttaa, että ihminen voi valita joko esse- (olla) tai existere- (olla olemassa) elämän. Esse-eläminen on hänen mukaansa olla möllöttelemistä, kun taas existere tarkoittaa todellista elämistä, elämän subjektina oloa.

Sivistyneistön tehtävä on olla todella olemassa, miettiä elämän tarkoitusta ja näyttää se työssään. Näin olen kokenut. Puhemies viittaa pitkään uraansa sekä opettajana että poliitikkona ja sanoo, että sellaisella taustalla voi jo sanoa joistakin asioista, tietää miten ne todella ovat.
- Yhteenveto. Akavan Erityisalojen Keskusliiton järjestölehti 4/1998

KOMMENTTI: Arvoisa puhemies kertoo, mitä asioista todella ajattelee. Eliitillä on ontologiaan perustuva oikeus johtaa tyhmää ja turhanpäiväistä kansaa. Itse asiassa tavallista kansaa ei Uosukaiselle ole edes kunnolla olemassa. On tietysti hieno asia, että ainakin eräillä yhteiskuntamme jäsenistä on mahdollisuus valita, kuuluuko maamme lukeneistoon vai vajoaako olla möllöttelemään sinne leipäjonoon. Kaikilla sitä mahdollisuutta ei ole...

Hulivili harrastaa blondeja ja jalkapalloa.

Norjalainen Kjell Inge Rokke sanoo rakastavansa sanaa kapitalismi. Se on hänen mukaansa nykyään kaiken sivistyksen ja kulttuurin takana. Miljardöörit ovat hänen mielestään ottaneet nyky-yhteiskunnassa sen roolin, joka ennen oli kirkolla.

Norjalaiset joko inhoavat tai ihailevat Rokkea. Paljon kertoo se, että Dagbladet-lehden äänestyksessä viime vuonna norjalaismiehet äänestivät hänet mieheksi, jollaisia he itse haluaisivat olla.
- Turun sanomat 9.9.1999

KOMMENTTI: Kyllä, sitä sivistystä (=Valitut palat) ja kulttuuria (=McDonalds) kapitalisti levittää mm. Keski- ja Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan samalla tuhoavalla raivolla kuin tuo kirkkokin menneinä vuosisatoina. Ja kapitalistinkin rooli perustuu järjettömille dogmeille, joiden kyseenalaistamisesta seuraa inkvisitorisia toimia...